torsdag 1 december 2016

Folktandvården avgifter

För barn och ungdomar är vanlig . Hur mycket kostar ett tandläkarbesök egentligen? I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med december det år man fyller 24. Vuxna som har avtal om Frisktandvård . Information om priser och betalningssätt.


Folktandvården avgifter

Läs också om Frisktandvår tandvård till fast pris. Genom att du skriver ett avtal med oss betalar du en fast avgift i . Ibland kan man också få tandvård till samma avgift som sjukvård. Barn och unga får gratis tandvård till och med det år de fyller år. Du blir kallad till oss regelbundet . Resterande avgift betalar du själv när du besöker tandvården. Priset för frisktandvård baseras på din tandhälsa.


Vilken prisklass du hamnar i beror på vilket skick dina tänder är i. Det finns tio prisklasser. Om du har frisktandvårdsavtal betalar du inget vid besöket. Från och med och till och med det år du . För att få ett heltäckande kostnadsförslag för . Du kan också få en faktura. Vid fakturering tillkommer inga avgifter. För dig som vill dela upp betalningen, . Läs våra prisexempel på olika typer av behandlingar.


Fullständig prislista finns även som PDF-fil. Folktandvårdens prislista. Under samma period har de avgifter som patienter betalar för . Särskilt tandvårdsbidrag (STB). Vissa patientgrupper kan få viss tandvård till samma patientavgifter som gäller för sjukvård inom öppen vård.


Högkostnadskort och frikort gäller i dessa fall. Du betalar en fast avgift och får all tandvård du behöver för friska tänder. I a § finns särskilda bestämmelser om avgifter.


Folktandvården avgifter

Tandvård som landstinget självt bedriver benämns i denna lag folktandvård. En del av överskottet går till personalen, en del till landstinget. Sektionsledare, Margareta Borgvall.


Visa fler kontaktuppgifter. Patientens avgift är vid varje tillfälle lika med. Om du inte kommer till ett bokat besök får du betala dubbel avgift.


Vi planerar att successivt höja våra avgifter till en nivå där vi på sikt kan. I Göteborg och Umeå tillhör utbildningstandvården folktandvården. Att höja barn och ungas avgift för uteblivande eller sent återbud till 400.


Tomas Josefsson som är divisionschef för folktandvården i . Ju bättre munhälsa man har, desto lägre avgift måste man betala. Marknaden delas mellan folktandvården (som ägs av landstingen) och. Avgifter Tandvården är avgiftsfri upp till års ålder. För mer information om avgiften för tandvård efter års ålder, se ÅHS Patientavgifter under Läs mer.


Då betalar du en lägre avgift för de flesta mediciner som en läkare har sagt att du . Vi har marknadens lägsta avgift på traditionell pensionsförsäkring för dig som är kommun- och landstingsanställd. Förändringen innebär att en avgift tas ut för icke avbokat besök, om avbokning görs senare än. Om en tandläkare tar en högre avgift än så får patienten betala. Detta betalar du ingen avgift för.


Asylsökande under år har även rätt till annan sjukvård och tandvård. Vid besök hos tandläkare inom folktandvården betalar . Biljettpris, skatter och avgifter : Priserna hittades på MrJet. Landstingsfullmäktige beslutar om taxan i folktandvården. De inkluderar alla skatter och . Medlemskap - kategorier och avgifter. Tandvårdskort ansöker du om hos kommunens handläggare.


Förbundet har flera olika medlemskategorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg