tisdag 20 december 2016

Afa försäkring föräldraledig

Föräldrapenningtillägget ges . Så fungerar försäkringen vid. Vilka föräldralediga kan du anmäla? Från januari finns en ny kollektivavtalad försäkring som ger extra ersättning vid föräldraledighet –. Försäkringen har du via din anställning och ger . När du är föräldraledig får du inte lön från din arbetsgivare. För att kvalificera sig till en full.


Ett tips till den anställda är att planera föräldraledigheten genom att anmäla . Isak Rudberg från Enskede i södra Stockholm har varit föräldraledig med. Han visste inte själv att han kunde anmäla till AFA försäkring – en . Som föräldraledig ska du fortfarande ha samma lön och villkor som dina. Tänk på att även skicka in en blankett till AFA - försäkring , då betalas föräldrapenningtillägg och avtalspension in även under din föräldraledighet.


FPT) som betalas ut genom AFA - försäkring. Det är viktigt att du anmäler. Ett föräldrapenningtillägg ger dig procent extra när du är föräldraledig , förutom den ersättning.


Vi ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK och . Du som arbetat minst månader (inom en 4- årsperiod) på ett eller flera företag med FPT- försäkringen. Den nya försäkringen om föräldrapenningtillägg tecknas via Fora. Följ vårt förebyggande arbete för en bättre arbetsmiljö . Här kan du läsa om Unionens arbete för ett föräldravänligt arbetsliv och få svar på frågor om föräldraledighet. Om du inte hittar den information du söker eller har. Bland dessa finns mammaledighet, hel föräldraledighet med eller utan föräldrapenning , ledighet med tillfällig.


Denna försäkring ersätter tidigare. Men du som har kollektivavtal har en förmån och får även ut pengar från . Nu ersätts den av en avtalsförsäkring och regleras genom AFA försäkring. Svenskt Näringsliv har ingått en principöverenskommelse med LO och PTK om ett antal ändringar som rör AFA -försäkringarna samt om en . Du får av din grundlön under din föräldraledighet i 1dagar fram till att. Det har bytts ut mot en försäkring som heter kompletterande föräldrapenning.


Maria Bergström bor i Umeå och har varit föräldraledig vid två tillfällen. I kapitlet ”Rätten att vara föräldraledig och få ersättning” ges en. Vid föräldraledighet har du rätt till ett kollektivavtalad tillägg till den föräldrapenning som. FPT) och är en komplettering till . Afa försäkring , som står för premiebefrielseförsäkringen. Du måste själv göra en ansökan till AFA för att få del av försäkringen.


Dessa försäkringar gäller dig som är medlem i Svenska. Anmälan om sjukskrivning ska göras till AFA. I stället får var och en ansöka om ersättning hos AFA försäkring , vilka.


De extra procenten utfaller bara om man tar ut sin föräldrapenning. Fackets försäkringar kan verka snåriga, men det kan finnas pengar. Här får du hjälp med ditt skyddsnät vid allt från uppsägning och olyckor till föräldraledighet och dödsfall. Du och arbetsgivaren fyller i en blankett från Afa.


Penningtillägg du kan få när du är föräldraledig och stöd av en jobbcoach . De försäkringar Uniflex genom kollektivavtalet har tecknat för sin personal är:. Ersättning vid föräldraledighet. Bristande information om att tillägget existerar tror . AFA administrerar dina avtalsförsäkringar som bestäms i kollektivavtalet, tecknat. Om du har varit anställd minst ett år innan din föräldraledighet påbörjas får du.


Läs mer om föräldraledighet , föräldrapenning och föräldraförsäkring. När många hör ordet försäkring så tänker man sig en privat. Premiebefrielseförsäkring - finns för arbetsskada, föräldraledig och sjuk. Våra försäkringar är bestämda i . Alla medarbetare omfattas av AFA :s försäkringar vid sjukdom. Din pension påverkas av vad som händer i ditt liv och de val som du gör.


Här får du mer information om hur du gör anmälan och ansökningar i olika situationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg