torsdag 13 oktober 2016

Viltförsäkring

I genomsnitt sker en viltolycka var tionde minut någonstans i Sverige. Under höstmånaderna behöver du vara extra vaksam när djuren är mer rörliga. Hur skyddar bilförsäkringen vid viltolycka? Ersättningen du får vid viltolycka beror på bilförsäkringens omfattning och om du har ett tillägg för djurkollision.


Viltförsäkring

Antalet viltolyckor ökar, främst krock med rådjur. Krock med älg är farligast. Vid brunst och i jakttider är risken för viltolycka stor.


Autobroms kan rädda upp till från dödsfall – vid älgolyckor med personbil. Att krocka med ett rådjur, vildsvin eller en älg är förstås en mardröm som vi hoppas att du slipper uppleva. Hyrbil när din egen bil står på verkstaden, rabatt på självrisken och snabb tillgång på vård efter en bilolycka. Genom att förstärka din bilförsäkring med våra.


Viltförsäkring

Jag gick själv nyss med i Älgskadeföreningen. Tänkte hör om några fler Tänker vilt ? Som det står på deras informations blad? Körde på en räv, vad säger försäkringen? Risken är störst på hösten och våren.


Uppge olycksplats och vilken typ av djur det gäller samt i vilken riktning djuret har försvunnit om det inte finns kvar på . Har börjat jobba kväll och åker då hoj i mörkret hem vissa kvällar och då ser man ju vilt titt som tätt. Har googlat runt men ej hittat. Efter det att vi fick en stor älgtjur i framrutan på vår volvo (se tidigare inlägg i denna tråd) har vi alltid tecknat viltförsäkring till vår bilförsäkring.


Vad ska du göra om du råkar köra på vilt, och vad täcker försäkringen? Den finns mycket riktigt en viltförsäkring som man kan teckna utöver sin helförsäkring, den fungerar på det sättet att om du krockar med en ren. Här har vi samlat svaren! Våra tilläggsförsäkringar ger ett extra skydd till dig och din Volvo. Välj den tilläggsförsäkring som täcker dina behov så att du har en komplett bilförsäkring.


Vad täcker viltförsäkringen ? Väjjade för ett rådjur i morse och kanade av vägen lite lagom. Inget allvarligt egenltigen , rådjuret klarade. Renar räknas som vilt och bilar ska ha viltförsäkring ! Varje dag är en resa och vårt mål är att ge dig mindre bekymmer längs vägen.


Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp, får du ett komplement till din ordinarie. Fråga Efter att ha styrt undan för ett djur kör du i diket. Vilken försäkring ersätter fordonets skador?


Polisen sa att vi på landet kanske borde ha en viltförsäkring , säger han och skrattar. Att rådjur beter sig märkligt är inte helt ovanligt. Jag komer inte ihåg namnet . Som tur är hade jag viltförsäkring så det kostade mig ingenting, men annars hade nog reparationerna gått på omkring 40.


Om man inte har viltförsäkring kan krocken bli en dyr affär. Det är här den så kallade viltförsäkringen eller merförsäkring eller vilket namn försäkringsbolagen valt, kommer in. De olika tillvalen handlar . Utöver de tre olika huvudförsäkringarna trafik-, halv- och helförsäkring finns en rad tilläggsförsäkringar.


Ett exempel är viltförsäkring , som kan . Jag råder dig och dina läsare att se över era försäkringar och förhandla med handläggaren om priser. Det går… Vi har viltförsäkringen oxå och . Tora skrev: Fast en lös häst räknas väl som vilt (dvs som älg och liknade) och i så fall är det bra om man har en speciell viltförsäkring. Svermor sa de förlösande orden viltförsäkring , när jag flytade ner hit sa gumman att jag bord teckna den, var ett par hundralappar per år.


Det är inte detta som Viltförsäkringen täcker då? Vissa bolag ( volvia bl.a) anser inte Räv och Hare som vilt. Såg hur det flög upp i luften och tillbak mot vänster igen.


Men dom har en viltförsäkring på bilen, så det skulle visst inte kosta oss någonting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg