fredag 7 oktober 2016

El vid flytt

Vi hjälper dig att göra en flyttanmälan eller teckna ett helt nytt elavtal. Snabbare och smidigare blir det inte. Vid flytt har du alltid rätt att säga upp ditt elavtal. Det gäller även om avtalet är bundet under flera år framöver.


Det är faktiskt enda gången du kan göra det. Bor du i Ellevios elnätområde går du in på ellevio. Det bolag som levererar el till din bostad kallas elnätsbolag och detta bolag kan du inte byta utan du får det bolag som äger elnätet dit du flyttar. Vid permanent uppsägning av ditt abonnemang tar vi inte ut någon administrativ avgift.


Vare sig du ska flytta in eller flytta ut så är du skyldig att göra en anmälan. Vi listar här våra tips kring vad du bör tänka på när det gäller el och flytt. Det finns mycket att tänka på kring elavtal vid en flytt.


El vid flytt

Om Karlstads El - och Stadsnät äger elnätet ska du anmäla din flytt till oss. Om det är något annat bolag som äger elnätet måste flytten anmälas till dem. Det kan vara mycket att tänka på vid en flytt. För att göra det så enkelt som möjligt för dig har vi samlat all information på ett ställe kring flytt av exempelvis el , . Som kund måste du vid utflyttning säga upp både ditt elhandelsavtal och ditt.


Om du glömmer att säga upp nät- och elavtal vid flytt. Däremot kan du i efterhand ha rätt att kräva den inflyttande kunden för dessa kostnader. Elnätsavtalet är knutet till en adress och måste alltid sägas upp vid en flytt. Du har som kund två olika avtal för din el , ett elnätsavtal, som tecknas med det . När du anmäler din flytt minst sju dagar innan du flyttar in ser vi till att du har ett bra elavtal redan. För dig som flyttar inom Sverige och vill anmäla flytt av el.


Jag har anmält adressändring vid flytt , får ni den informationen per automatik från Skatteverket? Använd gärna formuläret här till höger för att anmäla din flytt , annars går det bra att ringa, maila eller besöka oss, du väljer . Kan jag ta med min el och värme? Vi fixar allt som gäller din el och värme vid flytt. Kontakta oss innan du flyttar. Hör bara av dig till oss senast en månad innan.


Anmäl din flytt till elnätsbolaget i god tid före inflyttning för att vara säker på att få el levererad till din nya adress. Du behöver ange anläggningsadress och . Teckna elavtal vid flytt – din väg till ett nytt avtal. När du flyttar från en adress till en annan avslutas dina elavtal, både nät- och handelsavtal. Köp gärna din el av oss även i fortsättningen.


El vid flytt

Oavsett var i landet du . Att inte ta med sig elen vid en flytt kan bli dyrt. El Fjärrvärme Renhållning Vatten och Avlopp. Mätarställning gällande vatten ( skall lämnas i samband med ägarbytet). Om du behöver el under flyttdagen ange då istället dagen efter som brytdatum vid utflytt och dagen innan som tillkopplingsdatum vid inflytt. Bra att veta vid flytt av el.


Anmälan kan även göras skriftligt till E. Nödvändiga uppgifter finns på ditt företags faktura från oss. Flytta din el i tre enkla steg. Här hittar du allt och lite till om hur det fungerar med flytt av ren el till din nya bostad. Allt du behöver veta om elavtalet vid en flytt. Anvisningspriset infördes som ett skydd vid avregleringen för att säkerställa att alla får el.


El vid flytt

Nätägaren är det bolag som ansvarar för att transportera den el som du köper av en valfri. Tänk på att ditt elhandelsavtal inte följer med vid en flytt , ring även . Du har alltid rätt att säga upp dit elavtal vid en flytt. Detta även om du bundit ditt avtal för flera år framöver.


Uppsägning av el -avtal vid flytt är den enda gången du. De kommer sen meddela din elhandelsleverantör vilket datum som gäller för flytt. Elavtal: Vid en flyttning upphör ditt elavtal att gälla per samma datum som . Nu är det dags att bekanta dig med ditt nya hem. Ta reda på var mätare sitter, när .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg