torsdag 30 juli 2015

Sjukdagar försäkringskassan

Här hittar du som arbetsgivare information om sjuklön, sjukpenning under de första dagarna och alternativ till sjukskrivning. De första dagarna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig istället för din vanliga lön. Information om sjukpenning, sjukanmälan, arbetsskada, förebyggande sjukpenning, närståendepenning och smittbärarpenning för dig som har någon . Här kan du läsa vad som gäller om din medarbetare är sjuk i fler än dagar. Som arbetsgivare ska du genomföra de åtgärder som behövs för att hjälpa . Den som är arbetslös kan ha rätt till sjukpenning redan från början av sjukperioden.


Man ska sjukanmälan sig den första dagen som man är sjuk via . Du som arbetsgivare kan tidigast sjukanmäla en medarbetare från dag i sjukperioden. Senast dag ska du ha. Sjukpenning är pengar du kan få om du inte kan arbeta för att du är sjuk.


Syftet med ändringen är att det avdrag som görs när man är sjuk ska vara rättvist och förutsägbart. På sajten ersättningskollen kan du räkna ut hur mycket du får om du är sjuk upp till ett . Glömt att anmäla sjukdagar hur gör jag det i efterhand? Kan min arbetsgivare ge mig tjänstledigt, efter 1sjukdagar , för att prova på. FÖRSÄKRINGSKASSANS KUNDCENTER FÖR PARTNERS. Nu säger arbetsgivaren att jag ska anmäla till försäkringskassan för att få sjukpenning då han säger att jag varit sjuk mer en sju dagar vilket inte . Sjukskrivningar Antalet sjukdagar har under ett års tid sjunkit stadigt.


OHdataGenomsnittligt antal sjukdagar efter kommun, delområde, kön, . Genom ditt avtal framgår det om du . I förrgår skrev vi om hur Ing- Britt Vikström, som efter 1sjuk-dagar blivit av med sin . Försäkringskassan ska då pröva om din arbetsförmåga kan . Hennes tuffa mål - i snitt nio sjukdagar per försäkrad - har inneburit att . Men jag klarar inte av att jobba. Tänk på att du alltid har rätt att ha med dig en facklig representant vid möten med arbetsgivare, försäkringskassan och andra aktörer. Uppdaterad: november .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg