måndag 23 mars 2015

Tak för sjukpenning

Sjukpenning för anställda. De första dagarna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig istället för din vanliga lön. Sen kan du ansöka om sjukpenning. Höjda tak införs i sjukpenningen , vilket innebär att SGI (sjukpenninggrundande inkomst) för sjukpenning baseras på prisbasbelopp i stället för på 5. Här hittar du information om prisbasbelopp och andra belopp som är aktuella för olika ersättningar och bidrag. När inkomsttaket i sjukförsäkringen höjs kommer hundratusentals svenskar att få högre sjukpenning.


Regeringen och Vänsterpartiet har drivit . SGI för sjukpenning baseras från halvårsskiftet på prisbasbelopp mot . Den utbetalas till vissa vars arbetsförmåga är nedsatt på grund av sjukdom. För den som är anställd betalar . Det innebär att den högsta sjukpenningen blir 7kronor per dag mot i. Med miljarder i reformutrymme, varför höjs taket inte ytterligare? De förmåner som omfattas av höjningen är sjukpenning ,. Sett till en månadslön höjs taket med 8kronor; från 4kronor till 333 . Den juli 20höjs taket för sjukpenninggrundande inkomst (SGI), vilket i sin tur kan ge dig högre sjukpenning.


Följ länkarna och se hur det . Taket för sjukpenninggrundande inkomst (SGI) ska höjas den juli 201 från dagens prisbasbelopp till prisbasbelopp. Förslag om sjukpenning i avvaktan på slutligt beslut. Enligt 20års prisbasbelopp höjs taket från 28. Förutsättning för att beviljas sjukpenning är att arbetsförmågan är nedsatt på.


Ersättningsnivåerna om procent och procent gäller upp till ett tak som . Om de beviljar sjukpenning motsvarar den knappt procent av din lön upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg