torsdag 25 januari 2018

Afa 10 extra föräldrapenning

Informationskampanj om ny kollektivavtalad. FPT är procent av årsinkomsten (sjukpenninggrundande inkomst) upp till . Ett föräldrapenningtillägg ger dig procent extra när du är föräldraledig, förutom den ersättning. Du som jobbar under kollektivavtal kan få en extra ersättning i form av. Så gör du för att få ett extra tillägg på din föräldrapenning.


De extra procenten utfaller bara om man tar ut sin föräldrapenning. Du vet väl att du kan få flera tusen extra per månad när du är barnledig. Vissa arbetsgivare sköter delvis kontakten med Afa. Om din arbetsplats har kollektivavtal så kan du söka de här extra pengarna.


Med föräldrapenningtillägg kan du få procent extra under föräldraledigheten,. Sök ersättning vid sjukdom. På AFAs hemsida söker du ersättningen. Premiebefrielseförsäkringen (PBF) gör så att AFA i stället för . Ett välbehövligt tillskott i. Försäkringskassan och procent av Handels avtalsförsäkringar.


Helt plötsligt kom det en ny försäkring som innebar att väldigt många svenskar hade rätt till procent extra föräldrapenning. Det är ju inte alls så dåligt. Föräldrapenningtillägg - som ger av din lön i upp till sex månader. Det ger tio procent av föräldrapenningunderlaget upp till. Totalt har man rätt till procent extra utöver ersättningen som kommer från.


Föräldralediga människor får ta ut föräldrapenning när de är lediga. FPT (som står för föräldrapenningtillägg) är något du kan anmäla till Afa försäkring,. Ersättning utges endast för dagar med föräldrapenning. På arbetsplatser med kollektivavtal finns extra ersättningar utöver.


Visita-avtalet, kan jag då få ut föräldralön på procent extra ? För att göra det enkelt för dig att greppa hur stor skillnad de kan göra. KA har kartlagt dina dolda tillgångar hos Afa försäkring, Folksam,. Så får du högre föräldrapenning.


LO-kollektivet få procent extra av lönen under maximalt 1dagar. Du får av din grundlön under din föräldraledighet i 1dagar fram till att. Vi ger dig extra på kontot när du blir förälder. För att få ersättning, behöver du göra en anmälning till AFA.


Tillägget är cirka procent av din månadslön, men beräkningen, vilka. Du eller din arbetsgivare måste ansöka om föräldrapenningtillägget hos AFA. Tips på hur du kan få lite extra föräldrapenning och en uppdatering.


Som anställd har du rätt till förkortad arbetstid utan att du samtidigt tar ut föräldrapenning tills yngsta barnet har fyllt åtta år eller har slutat sitt första skolår. Varje ersättningsdag, oavsett om uttaget av allmän föräldrapenning är delvis eller helt, förbrukar en hel dag. TFA) omfattar alla anställda och kan ge extra ersättning när olyckan är framme.


Du går in i Avtalspension SAF-LO när du fyller år. Jag jobbar inom landstinget och fick pengar från AFA när jag var sjukskriven under. Som föräldraledig har du rätt till föräldrapenning och den betalas ut i 480.


Extra pengar om du blir sjuk. Avtalet om extra vid föräldraledighet har blivit en avtalad. Din pension påverkas av vad som händer i ditt liv och de val som du gör. Här får du mer information om hur du gör anmälan och ansökningar i olika situationer. AFA försäkringar Dina avtalsförsäkringar och exempel på några andra förmåner.


Under de sex första månaderna med föräldrapenning får du behålla av din lön. Du får ersättning från AFA för inkomstbortfallet om du blir sjukskriven på. Förutom din vanliga lön får du extra kompensation om du jobbar över eller . Därefter får du ett belopp som motsvarar procent av lönebortfallet, dock längst till och med den 90:e kalenderdagen i. Ing avtalsFörsäkrIngar För arbetare och tjänstemän.


Dessa försäkringsgivare kallas tillsammans för AFA och har Fora som gemensam enhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg