onsdag 1 juni 2016

Kommunal försäkring sjukskriven

Dessutom får du en kompletterande sjuklön enligt Kommunals avtal. Du erbjuds även en bra livförsäkring, som betalar ersättning både vid lång sjukskrivning och vid dödsfall. Anställd som privat eller kooperativ arbetare eller företagare som tecknat egen försäkring. Dagsersättning kan lämnas från dag och som längst till och med . Så fungerar försäkringen vid sjukskrivning. KA har kartlagt dina dolda tillgångar hos Afa försäkring , Folksam, Pensionsmyndigheten och.


Ersättning om du är sjukskriven en längre tid. Afa genom en facklig försäkring , ibland görs det automatiskt genom . Som medlem i Kommunal får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och ditt förbund. Här nedanför kan du läsa mer om vad som ingår.


Privata försäkringar eller försäkringar din arbetsgivare har tecknat kan ge dig rätt till ytterligare . AFA försäkringar letar med sin nya ”Uppsökande kundtjänst” upp dem. Om du blir sjukskriven kan du få:. Anna Lindkvist, som varit sjukskriven i sex år, är en av dem som fått . Vad gäller för dig som är lärare och behöver vara sjukskriven ? Om det inte finns något kollektivavtal kan denna extra försäkring saknas helt . Inom staten kallas det i stället för sjukpenningtillägg och i kommunal sektor för. AGS, AGS-KL, ITP eller KTP. Huvudregeln vid all sjukskrivning är att du får.


Att bli sjuk och sjukskriven en period innebär för de flesta att ekonomin påverkas. Både inkomstförsäkring och sjukförsäkring är alltså försäkringar som . Fackförbundets försäkringar har tagits fram i samråd med försäkringsbolaget. Kom-i-håg-lista vid sjukskrivning för arbetsgivare. Här hittar du information om vad du ska göra när en anställd blir sjuk.


Likt många andra LO- förbund erbjuder Kommunal kostnadsfria försäkringar som ingår i den . Vem tänker på att ringa facket och fråga om försäkringar när en nära. Pelle var ombudsman i Kommunal och från förbundskontoret kom ett . Kollektivavtalade försäkringar. Förutom de lagliga försäkringar som finns om du skulle bli sjuk eller drabbas av arbetsskada omfattas du genom kollektivavtalet . Sjukdom tär på kroppen, men tack vare försäkringar som du har via din arbetsgivare, ditt förbund och Försäkringskassan ska den inte tära alltför mycket på din . Han råkade ut för en olycka en helg för någon vecka sedan och är sjukskriven sex veckor framöver.


Han hävdar bestämt att vi ska betala han sjukpenning de . Man kan säga att vi löntagare själva har finansierat detta försäkringsskydd: Vi har avstått från högre lön för att i stället få en starkare försäkring. Ja, om den rätten är inskriven i ett lokalt kollektivavtal kan du få löneökning. Detta regleras inte i de centrala kollektivavtalen. För att jag inte längre klarade att säga nej när läkaren föreslog sjukskrivning för.


Jag arbetar inom kommunal förvaltning och känner mig mycket rädd för att . Cathrine Strand från fackförbundet Kommunal informerade om AFA- försäkringar. I Medlemslånet ingår en grupplivförsäkring och ett betalskydd utan extra kostnad för dig som är medlem i facket. Skaffa dig en extra trygghet! Den här skriften ger en översikt över de kollektivavtalade försäkringar som.


Det är en kommunal tjänstepension som regleras i avtal mellan. Göteborgs Stad är försäkrade vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall genom AFA Försäkring. De otrygga anställningarna ökar, enligt Kommunal.


För barn som är placerade på förskola och fritidshem tas en preliminär månadsavgift ut månader per år. Avgiften grundas på hushållets gemensamma . Vid eventuell arbetsskada gäller ytterligare kollektivavtalade respektive lagstadgade försäkringar. Om en arbetsgivare, som är skyldig att teckna en försäkring inte har gjort det. Nej, BRF tror på att varje enskild brandman själv kan besluta om vilka försäkringar man vill ha. Varför har så många inom Kommunal sektor så låga löner?


För kostnader kan du däremot aldrig få ersättning från mer än en försäkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg