onsdag 22 april 2015

Msb informationssäkerhet

Msb informationssäkerhet

MSB har i uppgift att samordna arbetet med samhällets informationssäkerhet. Arbetet berör hela samhället – från organisationer, kommuner, andra myndigheter . Forskning om informationssäkerhet och informationssäkerhetskultur. För veKunskapsdagen vänder sig till dig som arbetar med informationssäkerhet inom främst statliga myndigheter, kommuner, landsting, . Presentationer som har inkommit till MSB och som får publiceras, återfinns på . SSF och MSB satsar på informationssäkerhet.


Sveriges landsting får bakläxa när MSB granskar deras IT- och informationssäkerhetsarbete. I en rapport pekar de på bristerna och ger förslag . Den december rapporterar MSB in resultatet av en omfattande. Rapporten ger en aktuell bild av hur kommuner arbetar med informationssäkerhet. Vi kan kommunicera information, förädla den och.


Information är medlet för att förmedla och lagra kunskap. Utrymmet ska inte placeras i omedelbar anslutning till våtutrymmen eller större elektro- magnetiska källor, exempelvis hissmaskinrum. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ( MSB ) får i uppdrag att i samverkan med Sveriges kommuner och landsting (SKL) . Det är framförallt inom två områden som Riksarkivets regelverk kan påverka informationssäkerhetsarbetet hos en myndighet.


Enligt reglerna ska företagen arbeta systematiskt och riskbaserat med informationssäkerhet och rapportera incidenter till MSB , som har en samordnande roll för . Landstingens upphandling får bottenbetyg i en granskning av informationssäkerhet som MSB genomfört. Att hantera information säkert har blivit en angelägenhet för alla. Vi hanterar dagligen mängder med information och då oftast digitalt. Välkommen till årets första Säkerhetsfredag, då vi . Film från Myndighet för samhällsberedskap( MSB ): . MSB :s föreskrifter om informationssäkerhet. Se till att påbörja eller fortsätta ett internt arbete med informationssäkerhet.


Som minimum bör alla arbeta med dessa rekommendationer från MSB , som även . Säkerhet är integrerat i allt vi gör, säger Mats Persson, IT-chef på MSB. MSB har presenterat en rapport med åtta rekommendationer om hur landstingen ska arbeta systematiskt med informationssäkerhet. MSB har i dagsläget en föreskrift som reglerar att statliga myndigheter ska jobba systematiskt och riskbaserat med informationssäkerhet i enlighet med ett . I rapporten analyseras styrningen av informationssäkerhetsarbetet i landstingens hälso- och sjukvårdsverksamhet.


Kursen ger en introduktion i informationssäkerhet. Tänk säkert - webbseminarium om informationssäkerhet. Margareta Palmqvist, enhetschef för systematisk informationssäkerhet från MSB. FAI medverkar som utställare. MSB ) rekommendationer för kommuners informationssäkerhet.


Lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster. En ny vägledning från MSB ger stöd för att få in krav på informationssäkerhet i upphandlingsprocessen. Vägledningen vänder sig till inköpare och upphandlare. Nationella samverkansgrupper informationssäkerhet. Stöd till kommuner och landsting.


Bifogar även lite extra mtrl . Utse en funktion för informationssäkerhet. Ta fram en analys av nuläget i kommunen. Informera ledningen om hur nuläget ser ut. Taggarkiv för: Ledningssystem för informationssäkerhet. Genom att skyndsamt rapportera till MSB , för att därigenom få en.


Särskilt intresse för hur informationssäkerhet ska . Pensionsmyndigheten ser positivt på att MSB uppdaterar föreskrifter. RIKTLINJER FÖR INFORMATIONSSÄKERHET. Ersätter: Relaterade dokument: Policy för informationssäkerhet.


Msb informationssäkerhet

MSB ) metodstöd är utarbetat i enlighet med standarderna . Lektionen är en grundläggande introduktion till informationssäkerhet. Kristina Alexanderson har arbetat fram lektionsmaterialet inom ramen för det arbete som. Ansvaret för informationssäkerhet på nationell nivå är uppdelat på ett flertal myndigheter, bl.


Sitic och FRA vilket innebär att ansvaret är splittrat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg