torsdag 23 april 2015

Folksam

Folksam

Apr Risken med att spara i en kapitalförsäkring är att det kan bli dyrt över tid. Men om räntorna stiger ökar skatten. Nov Nu är det klart att skatten för sparande på investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkring blir 4 nästa år.


Folksam

Att spara på ISK kommer . Vad skall man välja och inte välja när man sparar till pensionen eller framtiden: IPS, ISK, Kapitalförsäkring eller depå? Mar Investeringssparkonto och kapitalförsäkring beskattas idag genom att kapitalunderlaget multipliceras med statslåneräntan föregående år och . Dec Det innebär att kapitalunderlaget i ISK och kapitalförsäkring multipliceras med statslåneräntan ökad med procentenhet i stället för som i dag . Här jämför vi en kapitalförsäkring med ett investeringssparkonto och hur sparformerna fungerar. Jämför skatt , avgifter och hur de fungerar. På en kf behöver du inte göra något själv. Om du har ISK måste du själv begära tillbaka källskatten.


Det är den största skillnaden. Nedanstående exempel åskådliggör hur kapitalförsäkring redovisas enligt detta uttalande. Men det är ju inte lägre skatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg