måndag 23 januari 2017

Om man blir sjuk

Här får du veta vad du ska göra om du blir sjuk under studierna. De första dagarna du är sjuk betalar din arbetsgivare sjuklön till dig istället för din vanliga. Vad händer om jag blir arbetslös under tiden jag är sjukskriven?


Dec Om din anställda återgår i arbete men blir sjuk inom fem kalenderdagar behöver du veta om det gjordes ett helt karensavdrag förra gången din . Här kan du läsa mer om vilka ersättningar du kan få om du blir sjukskriven. Alla kan drabbas av sjukdom som innebär att man inte kan arbeta.

Om du blir sjuk under dina studier. Under din sjukledighet kan du ha sjukdagpenning. Annars kan du förlora din . Jul Information om vad som händer om man blir sjuk vid arbete i Norge. Tänk på att utbetalningar från det norska socialförsäkringssystemet . Du som är anställd och inte kan arbeta på grund av sjukdom har enligt lag rätt att få sjuklön från din arbetsgivare dag till dag 14.


Du som blir sjuk har rätt att sjukskriva dig själv de två första veckorna. På arbetsstället ska finnas en person som svarar för att anmälan . Det kan vara bra att ha koll på vad du har för skydd vid sjukdom och om din arbetsgivare fortsätter betala in till din tjänstepension när du är sjukskriven.

Nov Om din arbetsplats har kollektivavtal kan du genom sjukförsäkringen, AGS, ha rätt till kompletterande ersättning när du är sjuk längre än 14 . LÄS MER: Därför blir du ofta sjuk på semestern. Kan jag bli sjukskriven när en anhörig är sjuk? Men nästan alla har rätt till mer än så.


Att bli sjuk kan leda till förluster: sin identitet, kontrollen, tryggheten, hälsa, framtidstron och kroppsliga funktioner. Det är inte bara ren medicinsk hjälp som man. Din första sjukdag är en karensdag och du får inte någon betalning då. I vissa fall kan du slippa karensdagen, exempelvis om du blir sjuk igen inom fem . Spela filmen: Vad ska jag göra om jag blir sjuk ? Dec När det blir kallt, grått och slaskigt lämnar många Sverige för sol och bad.


Samtidigt tycks var och varannan ha drabbats av influensa eller . Få information om vad du ska göra om du behöver träffa läkare i Danmark, hur ser sjukförsäkringen ut och vilka rättigheter du har om du pendlar från Sverige. Här finns information om var du kan söka vård vid sjukdom och vad du behöver tänka på om du blir sjuk under studietiden. Sep Ett exempel: En person är sjukskriven i dagar för ryggont. Efter denna sjukperiod arbetar hen i fyra dagar innan hen blir sjuk igen i halsfluss . Det ingår ett efterskydd som kan ge dig rätt till sjukpension.


Som student har du möjlighet att få råd och vägledning hos studenthälsan. Du har möjlighet att träffa sjuksköterska och vi har även läkare på plats två dagar. Lärares sjuktal är tyvärr väldigt höga, men Lärarförbundet hjälper dig att reda ut dina rättigheter.

Den ersättning du får när du blir sjuk kommer från flera olika håll. Feb När du är sjuk och borta från jobbet får du ett avdrag på procent av din sjuklön , något. Vid sjukdom längre än kalenderdagar anmäler HR-avdelningen.


Dec Tisdag januari börjar nya regler gälla när man anmäler sig sjuk från jobbet. Karensdagen ersätts av ett karensavdrag på procent av . Arbetsgivaren är skyldig att betala lön för sjukledigheten. Hur kommer min lön påverkas?


Vilka kostnader täcks av arbetsgivaren? Vad är viktigt att tänka på? AGS gäller också om du blir sjukskriven under föräldraledighet.


Ibland har man otur och blir sjuk eller skadar sig när man är på resande fot. Försäkringskassan ska du . Här hittar du information om var du ska vända dig om olyckan är framme när du är i . Med kollektivavtal får du procent av din lön när du blir sjuk. Läs mer om hur kollektivavtalet kan hjälpa dig om du blivit krasslig.


Hur skyddar tjänstepensionen mig om jag blir sjuk ? En lite förvirrande men väldigt bra sak med tjänstepensionen är att den inte bara innehåller ålderspension.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg