torsdag 15 januari 2015

Sjukskrivning egenföretagare

Sjukskrivning egenföretagare

Karensdagar är dagar i början av en sjukskrivning då man inte får ersättning. Som egen företagare kan du välja hur många karensdagar du vill ha. Du som är aktiebolagsägare räknas som anställd i ditt bolag.


Sjukskrivning egenföretagare

Det betyder att de första dagarna du är sjuk betalar ditt aktiebolag sjuklön till dig istället för din . Det beror på vilken företagsform du har valt. Driver du ditt företag som enskild firma, det vanligaste, kan du få sjukersättning från Försäkringskassan, normalt mot . Hur beräknas sjukpenningen när jag bedriver enskild firma? Hur anmäler jag mej för att få sjukpenning? Blir du som egenföretagare sjuk kan du få inkomster från tre håll: Försäkringskassan, en privat sjukförsäkring och – om likviditeten tillåter – en . Sjuklön för egenföretagare.


Om du inte kan arbeta på grund av att du är sjuk kan du få ersättning från Försäkringskassan. Hur mycket ersättning du får beror på . För enskilda företag kan en sjukskrivning däremot betyda allt eller inget. Företagarnas jurister reder ut vad som gäller vid sjukskrivning.


Bakom ökningen av sjukskrivningar i Sverige döljer sig ett stort mörkertal av småföretagare som aldrig anmäler sin sjukdom till försäkringskassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg